Ride ‘n dine

I slutet av april packade jag in Saga och 8 portioner hö uppdelat i sopsäckar, lite kraftfoder, utrustning och en väska till mej själv och rullade ner mot Eskilstuna för att vara med på en dressyrkurs på Sanna Nilssons dressyrcenter och jag ångrar det inte en sekund, vilken himla rolig upplevelse det va!!

Vi anlände på fredag eftermiddag, startade med en lektion som gick långt över förväntan då det är ett väldigt speciellt ridhus som har öppen planlösning mot stalldelen och Saga är kan ju vara rätt känslig för nya miljöer. Efter avslutat pass så installerade jag mej själv på rummet jag blev tilldelad, ett fräscht rum med två enkelsängar, TV och egen dusch/toalett med golvvärme. På kvällen bjöds det på mat, vin och efterrätt.

En del av ridbanan, det angränsade stallet med fina uppbindningsplatser och korridoren över där de 12 rummen och köket/samlingssalen är 👌

Lördagen startade med en god hotellfrukost modell mindre, därefter körde träningarna igång. Alla red en och en så blev individuellt upplägg vilket passade oss jättebra då Saga bara är 5 år. Sa till Sanna att jag ville tänka lite mot LA så ka mycket fokus på skänkelvikningar och förvänd galopp. Saga va med på noterna och gjorde precis det jag bad henne om, med glädje, hon va en dröm att rida! Delar av passet filmades för att senare gås igenom tillsammans med Sanna. Efter den gemensamma lunchen fortsatte träningarna för dom som ej hunnit under förmiddagen och sen innan kvällens middag fick alla deltagare en massageomgång av en riktigt skicklig massageterapeut. Precis som på fredagen serverades mat, vin och efterrätt och senare på kvällen fylldes det på med godis och snacks.

En väldigt fin och välskött anläggning, rekommenderar verkligen en helgkurs här🤩

Söndagen startade likt lördagen med gemensam frukost innan träningarna drog igång. Även denna dag la vi fokus på skänkelvikningar och förvänd galopp. Saga kändes glad och pigg, ingen tillstymmelse av trötthet trots att detta va tredje dagen med dressyrträning. Så himla stolt över henne! Jag har aldrig fått så mycket beröm för en häst nångång tidigare som jag fick under dessa dagar. Fin modell, perfekt storlek, lagomt stora gångarter med bra takt och rytm, bra temperament, så liksidig, så välbalanserad för sin ålder, så bra kondition och så lätt och välriden. Det va verkligen en boost att få höra det, ett bevis på att man liksom gjort rätt för just Saga. Efter den gemensamma lunchen rullade jag och Saga hemåt, mycket nöjda och mycket glada. Sanna ville behålla min häst så kändes bäst att smita iväg medan hon tränade de andra som va kvar 🙈🤣

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: