Säsongsdebut på dressyrbanan

I mitten av mars va det äntligen dags att tävla lite igen. Eller tävla och tävla, med Saga får det mest ses som miljöträning än så länge och behövs några starter till innan hon kan slappna av mer inne på banan. Hade anmält oss till en LC:1 bara för att både kunna tävla och sen hinna hem och kolla på sonens hockeymatch, annars tror jag att ett program där det händer lite mer saker passar henne bättre.

Saga tyckte för dagen att precis ALLT va läskigt, ridhuset (inte varit i sån många olika), de andra hästarna, speglarna, publiken på läktaren och va rätt så spänd hela tiden. Jag fick försöka lotsa runt henne så enkelt det bara gick och vi gjorde inte bort oss helt, hon gick stundtals riktigt fint och på de punkterna åkte poängen upp och vi fick fin kritik på det allmänna omdömet.

Saga är en fantastisk liten häst att jobba med och jag är glad över att hon får fina poäng trots att hon inte har flashiga halvblodrörelser, hon har en fin takt och rytm och bär sej väldigt bra och balanserat. Hon har väldigt lätt för sej när hon väl slappnar av och med lite rutin tror jag att det här kan bli väldigt bra. Planen är LA-debut i höst, fram till dess nöter vi på lika som vi gör nu, leker fram det mesta i skogen, känns inte lika pressat som inne på en bana, och det fungerar bra. Skänkelvikningarna som vi sicksackat över grusvägarna sitter bra när vi väl är på träning, öppnorna går som en dans. Även börjat leka lite med enkla byten. Det svåraste med Saga är nästan att komma ihåg att hon bara är 5 år, man vill göra så mycket när det går lätt och är så kul men man får bromsa sej själv, jag vill ju att hon också ska tycka att det är kul i många år framöver, vi har ingen brådska till nåt 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: