Isiga vägar och pälsfällning

Solen börjar återigen leta sej fram och nu värmer den t.o.m. Både mornarna och kvällarna blir allt ljusare och man slipper rida när det är becksvart. Snön och framförallt isen ligger dock kvar och lär nog göra det ett tag till, iaf här där vi bor.

Solen strålar, fåglarna kvittrar och det är is, is, is överallt ☀️

Båda hästarna är igång för fullt trots underlaget. Mina hästar är vana med alla sorters underlag och vi har inga problem med att rida på is, jag tycker egentligen det är ett rätt bra underlag, förutsatt att hästarna är ordentligt broddade! Man lär kanske anpassa hastigheten något men vi både skrittar, travar och galopperar på de isiga vägarna och stigarna i skogen, båda hästarna är välbalanserade och säkra på foten. Det vi fokuserar på just nu är öppnor, skänkelvikningar och galoppfattningar samt tempoväxlingar i alla gångarter med siktet inställt på LA/MSV C innan året är slut.

”Saga” f.2017, e. Gigantisch van Vaya

Inom de närmaste månaderna är några tävlingsstarter inplanerade med Saga, Sötnos får dock vänta ett tag med att äntra dressyrbanan, även om det går rätt bra att rida henne nu. Provar mej fram med lite olika bett för att kunna rida henne utan att få ont i armen, så att jag ska kunna få henne mjuk och följsam igen och vi har kommit en bit på väg vilket känns skönt. Hon är egentligen inte alls en tung eller stark häst att rida men i och med min värk i vänsterarmen så har vi skapat oss ett problem i onödan. Ett problem jag hoppas ska försvinna snart..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: