När allt inte är på topp

Denna vinter har jag för första gången lite sviktande motivation. Inte pga väder och vind utan för att kroppen, eller rättare sagt min arm, motarbetar mej. För tre år sen bröt jag båtbenet i vänster hand när jag lasttränade Saga. Jag har under de här tre åren fått mer och mer problem med min handled som värker extremt mycket emellanåt, så pass mycket att min underarm ibland blir bortdomnad och det värker ända upp till axeln. Jag har gjort en röntgen som visade på artros i tumleden, sen en magnetröntgen och en datortomografi för att ev få en operation men den uteblev då läkaren kom på att jag va för ung..🤷‍♀️

Smärtan gör att jag får problem att utföra vissa saker, t.ex som att rida Sötnos, vilket är fruktansvärt frustrerande. Saga har jag inga som helst problem att rida, hon är så lätt i kontakten och blir aldrig jobbig, trots att hon är grövre och ser lite tyngre ut. Sötnos som ser ut att vara en lätt och smidig modell har jag stora problem att träna. Rida rakt fram i skogen i lite lägre form går hyfsat, iaf i skritt och trav, galoppen är lite värre, men att just TRÄNA funkar just nu inte så bra. Ska jag försöka rida ihop henne i en mer tävlingsliknande form flippar hon en hel del med huvudet och när jag får ont/blir trött så blir jag stum i vänsterhanden/armen och så hamnar vi i en ond cirkel.

Trots att denna pandemi härjar fortfarande så är siktet för i år inställt på tävling. Som läget är nu så känns en tävlingsstart med Sötnos rätt långt bort, planen från början va att starta MSV C i år. Med Saga känns det hur bra som helst att säsongen är på väg att dra igång, tanken är att starta LA:4 i år, om det blir nu i vår eller om vi väntar tills i höst visar sej. Fram till dess fortsätter vi att nöta på med sidvärtsrörelser och förvänd galopp för Sagas del och Sötnos och jag ska försöka mötas nånstans på mitten antar jag…

Saga på årets första dressyrträning 😊 Mitt lyckopiller när allt runtomkring känns lite sämre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: