Ryttaren eller hästen?

I början av september skrev jag att Sötnos kändes fräsch kroppsligt igen men att det nog skulle dröja innan känslan kom tillbaka. Den va dock inte så långt borta som jag först trott, men krävdes lite justeringar för ryttaren för att den skulle komma tillbaka.

Ju mer jag red Sötnos efter att hon blivit fräsch ju mer ont fick jag i kroppen, dagen efter jag ridit henne kom jag knappt ur sängen för ryggen gjorde så ont, vilket aldrig hände dagen efter jag ridit Saga. Funderade mycket fram och tillbaka och bokade sen en tid för att kolla upp sadeln hos Mustang i Rosersberg, inte för att jag trodde att den låg dåligt utan för att det kändes som om min position i sadeln ändrats. Lastade hästen och åkte dit redan efter två dagar, mycket riktigt så låg sadeln bra på hästen men förklarade mitt problem. Provade att stoppa om sadeln jag hade men nja, inte helt nöjd ändå, fick fortfarande känningar i ryggen. La på en annan sadel av samma märke och vilken aha-upplevelse! Jag satt skönt igen och märkte direkt skillnad på Sötnos, även om det fortfarande finns mååååånga saker att slipa på 😅

Backträning i höstsolen 🍂

I samma veva beställde jag även en ny madrass till sängen, en wellpur-madrass som man sjunker ner så där mysigt i. Tillsammans med ny sadel och en skönare säng började även känslan på hästryggen hitta tillbaka, så troligtvis va det jag som störde Sötnos så pass att känslan försvann helt och hållet bara för att jag satt lite fel i sadeln. Slutsatsen är att det inte alltid är hästen som är problemet, i detta fall va det ryttaren som helt plötsligt inte satt skönt i sadeln längre…

Vi har fortfarande massor kvar att finslipa men vi har i alla fall tagit oss igenom en LB:3 med hyfsat resultat innan säsongen va slut, nu väntar vinterträning och ett förhoppningsvis bättre tävlingsår nästa år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: