En alldeles fantastisk individ ⭐

Om man nu får skryta lite så vill jag faktiskt säga att min Saga är en helt fantastiskt liten häst, i alla fall i mina ögon. Så klart att jag hade en önskan om att det skulle bli en trevlig individ när hon ”tillverkades”, men skulle nog påstå att hon är bättre än jag vågat hoppas på. Ena dagen springer hon fint på dressyrbanan, en annan dag är hon som ett litet krutpaket ute i skogen för att en tredje dag bära runt Alex på träning för Sussi.

Sånt härligt ögonblick. Jag har tränat för Sussi i över 25 år, min son rider här Santinas sista avkomma, Santina som jag tränade för Sussi i 12 år 😍

Helgen 18-19 september anordnade vi dressyrtävlingar på hemmaplan. På lördagen va Saga anmäld till en LB:1 och på söndagen hade jag anmält Sötnos till LB:3, men eftersom vi inte riktigt hittat känslan än så fick Saga starta båda dagarna istället. På lördagen kändes hon liiite trulig men gjorde ändå det hon skulle på rätt ställe, belönades med 63,9% vilket visade sej skulle räcka till vinst!                   På söndagen hade vi några rejäla missar, fick taktinslag i skritten, galoppinslag i en mellantrav och en felfattning men va gör väl det om 100 år, knåpade i alla fall ihop nästan 60% på långbana.

Saga i lördagens LB:1 🎖

Veckan efter tävlingarna fick Saga vila helt, som belöning tänkte jag, men såg mer ut som om hon såg det som en bestraffning, haha! Jag tror ändå att den korta vilan va bra för henne då hon är en ambitiös häst som vill göra rätt och visar inte så tydligt om hon är trött.

Den 9 oktober va vi anmälda till vår första inomhustävling på bortaplan. För att göra det så enkelt som möjligt gick vi ner en klass och startade LC:1 igen. Först höll vi inte på att ta oss in i det superläskiga ridhuset, väl inne så såg allt jättekonstigt ut och Saga höll på att krypa ur skinnet! Efter en kvart började hon slappna av liiiite liiitegrann, tills det kom in en stor häst som sprätte runt, då blev allt farligt igen. Höll oss mestadels på en illa formad volt i ett hörn tills det va dags att starta, då smög vi in på banan där vi i alla fall fick vara i fred. Allt va frid och fröjd, i typ 10 sekunder, innan vi upptäckte speglarna och den farliga porten på den bortre kortsidan!😱 Som tur va hann vi rida runt längst där nere ett tag innan vi fick startsignal och när programmet väl började så gick det över förväntan. Visst va hon lite spänd men klarade av situationen bra och vi fick ändå ihop 66% och hamnade presiiiis utanför placering.

Saga från säsongens sista start ⭐

Veckorna mellan tävlingarna har vi ridit ett pass för tränare, i övrigt har vi bara hållt till ute i skogen. Vi har börjat leka lite med öppnor och skänkelvikningar i både skritt och trav efter grusvägarna och Saga känns mjuk och fin i sidorna. Eftersom hon fortfarande är så pass ung så blir det inte så mycket ”träning”, vi rider mest lösgörande och förbättrar flåset, vilket man får lite gratis när man rider ut mycket. Nu blir det ingen mer start för Saga i år, tycker att det räcker som det är. Vi har två inplanerade dressyrträningar samt att min son har två Sussi-träningar med Saga kvar innan decembervilan, utöver det blir det endast lite lugnare uteritter och tömkörning för hennes del.

För att summera det korta tävlingsåret för Sagas del så har vi gjort 6 starter för fyra olika domare och alla har varit positiva! Jag har tidigare tänkt att hon skulle bli neddömt pga trippigt steg men när jag ser filmer från våra tävlingar så ser ju även jag att hon inte är trippigare än de andra hästarna. Istället har vi fått kommentarer som ”Mycket trevlig häst”, ”Vackert par” och att jag sitter på ett framtidslöfte, det va inte va jag förväntat mej när jag gjorde entré på tävlingsbanan med min frieserkorsning!🍂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: