Framgång på olika sätt

Det här inlägget va lätt att skriva. Nyss hemkommen från kvällens dressyrtävling och jag känner mej så glad. Inte bara för att vi lyckades knipa en fjärdeplacering, jag och Saga, det va bara en rejäl bonus. Mest glad och stolt är jag över henne som individ.

På kvällen tävling åkte vi återigen själva. Hon stod lugnt och stilla i transporten när vi kom fram till tävlingsplatsen men strax innan det va dags att lasta ur så började hon hoppa och leva om där inne. Dom som parkerat bredvid mej frågade om jag behövde hjälp att fälla ner luckan och det kändes så skönt att kunna säga tack men nej tack, vi klarar det bäst utan hjälp. Saga lugnade ner sej och jag kunde gå ut och öppna transporten. Saga började lugnt backa men så ser jag att tyglarna fastnat runt en ring framtill i transporten. Hinner tänka att jag iaf har ett grimskaft att hålla henne i när hon kastar sej, men när hon känner att det tar stopp så går hon självmant in i transporten igen. Sååå många gånger som jag bett henne kliva in några steg i transporten igen när hon  börjat backa utan att jag bett henne om det och nu känner hon sej trygg nog att inte få panik över att sitta fast! Framgång nr 1.

På framridningsbanan fick vi värma upp tillsammans med en hingst som sprang och gnäggade titt som tätt och som hade yvigt rörelsemönster. När vi va iväg på Pay ‘n ride i slutet av maj va Saga ganska mötesskygg och spänd när hon va omgiven av andra hästar. På tävlingsdebuten i slutet av juni lika så. Idag klarade hon av situationen väldigt bra! Framgång nr 2.

När det va dags att äntra tävlingsbanan travade hon glatt in. Sneglade lite på transporten som domaren satt i men inget mer. Genomförde programmet utan större missar. Någon ryttarmiss där jag släppte tyglarna för tidigt i den fria skritten och började trava nån meter för tidigt på ett annat ställe men annars en helt ok ritt även om det självklart finns massor att förbättra! Då det fortfarande saknas lite styrka och uthållighet i den blott fyraåriga kroppen (och knoppen) hamnar Saga lite bakom lod emellanåt och det lär vi jobba vidare med, där behöver jag bli snabbare med att lyfta upp henne lite. I det stora hela en väl godkänd prestation från Sagas sida! Framgång nr 3.

Det senaste månaderna har Saga mognat mycket, även om hon fortfarande är unghäst och busar ute i skogen. Hon är en fantastiskt rolig häst att jobba med, bjuder alltid till och är jämt positiv till arbete. Nu väntar en tävling till i augusti och sen en i september, sen ska Saga få en lugn period och smälta det hon varit med om. Min alldeles egna lilla frieserkorsning 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: