Säsongspremiär och tävlingsdebut

I takt med att folk vaccineras mot covid-19 börjar Sverige att öppnas upp lite, även om det inte helt och hållet återgår till det normala. Fr.o.m 1 juni kommer tävlingsstoppet att hävas även för oss hobbyryttare, som jag har längtat! Visst är det roligt att träna, men jag har saknat tävlingarna, att få knoppa och dona…😅

”Saga” efter avslutad ritt 😍

Den 29 maj va jag och mina hästar i väg på en pay ‘n ride, aldrig varit med på nåt sånt förut. Det blev säsongspremiär för ”Sötnos” och för ”Saga” blev det debut på tävlingsbanan, uppladdningen har dock inte varit den bästa. I början av maj när vi skulle programträna med dressyrstaket och hela köret flippade ”Saga” ur totalt och visade hela sitt register, hoppade på bakbenen så pass att jag vid ett tillfälle faktiskt hoppade av när hon stod rätt upp och började tippa. Efter våra cirkuskonster blev både jag och ”Saga” rätt mörbultade, tog nog en vecka innan jag kunde rida ordentligt och ”Saga” va diffust ofräsch i 2,5 vecka.

Jag va i valet och kvalet att stryka ”Saga” men valde ändå att båda hästarna skulle få starta. ”Sötnos” va först ut i en LB:2 och vi fick väl inte till det så där som jag skulle vilja och vet att vi kan. Blev en ganska lam ritt där framåtbjudning saknades och bakdelen inte va på plats. Jag tappade ridningen helt och hållet och va allmänt missnöjd med min insats efteråt.

”Sötnos” på väg mot sista halten.. 60,5% skrapade vi ihop..

Då första ritten va avklarad va det bara att åka hem och byta häst. Förväntningarna på ”Saga” va inte höga alls då hon aldrig haft andra hästar runtomkring sej på en ridbana och med tanke på hur vår första och enda upplevelse med dressyrstaket slutade hade jag varit nöjd om vi tagit oss igenom framridningen utan att flippa ur helt. ”Saga” tog dock det hela med ro och va rätt cool när jag lastade ut henne. Inne på framridningsbanan va hon spänd men lyssnade ändå på mej och klarade av att både möta och bli passerad av de andra hästarna i både skritt, trav och galopp, bara det gjorde mej imponerad! Även om man inte ska jämföra sej med andra så blev man inte direkt superpeppad när de två hästarna före oss hade en fin, gungig trav och ”Saga” fortfarande är lite trippig och kort i sitt steg. Hon äntrade dock dressyrbanan med positiv inställning och gjorde precis allt jag bad om utefter sin förmåga. Gjorde rätt saker på rätt ställe och satte båda galopperna på första försöket, hade verkligen inte kunnat begära mer av henne. Är så himla stolt över hennes prestation!

”Saga” i sin debut, 65,7% i LC:1 👍

Som planen ser ut nu så ska båda hästarna starta på vår hemmatävling veckan efter midsommar, fram till dess ska vi nöta delar ur programmet och jobba ännu mer på att hitta flytet, vilket vi oftast jobbar med ute i det fria 🍃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: