Återupptaget intresse

Min son har alltid älskar djur, ända sen han var riktigt liten. Han har varit med i stallet sen dag 1 (eller ja, sen dag 3, stannade ju på BB i två dagar efter nedkomsten) och suttit på hästarna i stallet sen han va nåt år gammal, medan jag borstat. När han va ca 5 år började han rida på en shettis som vi lånade nån dag i veckan, blev även nån start på några klubbtävlingar innan han några år senare började tappa intresset litegrann då det inte riktigt gick som han ville..

Alex och ”Raffe” efter att ha ridit en LD:1
Första och enda hoppstarten för Alex och ”Raffe” (foto Emma Engström)

Alex är väl medveten om att jag sålde min första uppfödning för att jag tyckte att hon va för snäll och lugn och då och då säger han ”Snälla mamma, sälj inte Saga bara för att hon är snäll!!”. Och ja, Saga ÄR väldigt snäll men har rätt mycket nerv så hon blir kvar 🤣 På senare tid har ridsuget smygit sej på mer och mer och för några veckor sen ville han rida. Vi gjorde iordning Saga och gav oss ut i skogen och han fick tydligen mersmak för plötsligt ville han börja rida för Sussi igen, på min Saga!😅

Alex och Saga ute på skogstur

Alex har nu ridit en lektion för Sussi och fick blodad tand tror jag. Vet faktiskt inte riktigt vem jag är mest stolt över, min son på 11 år som rider min 4-åring på 166 cm i en dressyrsadel utpassad efter mej eller Saga som inte haft någon annan än mej på ryggen men snällt går med på detta trots att det blir lite fel emellanåt 🤩

Lite trav längs vägen

Upplägget för Saga nu är att jag kommer att rida henne två dagar i veckan, tömköra en dag och så får Alex rida henne en dag i veckan, så länge han vill och tycker det är roligt. När Alex rider blir det mycket grundläggande övningar, dom tränar på att göra halt samt övergångar i skritt och trav, galoppen får vackert vänta ett tag!🙈 Som det är nu så är detta en win-win situation för oss alla, Saga får göra uppbyggande halter och igångsättningar, Alex får träna balans, takt och koordination och jag får motion, vilket toppenupplägg va?!😉

Alex och Saga tränar lydnad

Och ja, Alex har gett sitt samtycke till att jag skriver om honom i bloggen 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: