WOW-känsla

I mitt tidigare inlägg skrev jag ju om att jag ridit för en ny tränare med Saga, en tränare som har lite annat tänk som passade Saga jättebra. När det va dags för andra träningen så hade vi tidigare under dagen varit ner till Mustang Saddlery i Rosersberg med Saga och provat sadlar, det kändes då fel att släpa med henne på träning senare på kvällen.

Som stand in fick istället Sötnos följa med på träningen och oj, va glad jag är över att det körde ihop sej så att jag fick ta med mej ”fel” häst! I ett inlägg som jag skrev i vintras nämnde jag att jag för tillfället va riktigt nöjd med Sötnos trav och att jag under vintern/våren skulle koncentrera mej mest på att jobba henne i skritt och galopp för att få galoppen lika stark som traven..

Började trava på en volt runt den nya tränaren och bara genom att höja handen och ändra min position i sadeln fick jag en häst som höjde manken och började dansa, en så himla mäktig känsla!😍 Istället för att sitta på rumpan och hålla om med benen så skulle jag nu tänka att jag ska sitta på insidan av låren och inte försöka göra mej tung i sadeln, ett heeeelt nytt sätt för mej att rida på vilket känns i alla små muskler man inte alltid använder..

Att ändra sin position i sadeln gjorde det helt plötsligt rätt ojobbigt att rida, hästen dansar utan att man driver varje steg och man andas lättare. Hästen höjer manken och travar med ett lätt steg med ett otroligt schvung. Då det blev ett nytt rörelsesätt för henne också så är hon inte helt stadig hela tiden än och galoppen lär vi träna ÄNNU mer på nu när traven höjde sej flera snäpp på en millisekund. Känns dock som ett kärt problem när man fick uppleva dessa WOW-kvalitéer hos sin häst!👌

Det är så himla roligt att rida just nu, Sötnos travar lika fantastiskt i skogen och på åkern som hon gjorde på träningen och Saga utvecklas fint hon också, visar mer och mer attityd och kan t.o.m försöka göra några bocksprång när man är ute och galopperar i skogen 🤣👍 I påsk är det träningsdags igen, då ska båda hästarna få följa med. Fram till dess fortsätter vi att varva den uppbyggande träningen med vårt nya sätt att rida, ska bli så kul att se va detta kan leda till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: