Nya idéer och tankar

I början av februari testade jag och Saga att rida för en ny tränare för att få lite nya idéer och tankar. Tränaren utgick från klassisk dressyr, centrerad ridning och science of motion med fokus på hästens biomekanik, ryttarens sits och inverkan med målsättningen att få en bärig, lyhörd och hållbar häst och ett ekipage i harmoni.

Då Saga är av annan typ och modell än de andra hästarna jag haft så vill jag söka lite alternativa träningssätt och är väldigt glad att jag provade detta. Det va så lätt, eller ska jag säga ”ojobbigt”, att rida! Eftersom Saga är åt det grövre hållet vill jag att hon ska vara bärig och självgående för att ge en lättare känsla när man rider och den känslan tyckte jag att jag kände under träningen. Ett lite annorlunda sätt att rida, lite ben, hög hand, mycket för att få Saga att släppa fram nosen, länga steget och aktivera ryggen. När ryggen sen jobbar som den ska och hon kliver på ordentligt så finns formen där utan att jag behöver sitta och klämma med benen.

Jag tror att det här träningssättet kommer att bli ett bra komplement till den uppbyggande träningen. Förhoppningsvis kommer jag få tillfälle att träna för denna tränare ca en gång i månaden vilket känns lagom för Saga.

Nu ser jag fram emot våren och hoppas att tävlingsstoppet upphör till sommaren, drömma kan man ju alltid..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: