Magis höst🍁

Jag tÀnkte berÀtta lite om hur lÀget Àr med Magi. Planen var att efter sommarvilan skulle vi börja rida igÄng honom igen. Men först bestÀmde vi oss för att göra en veterinÀrkoll pÄ honom för att se att han var helt ok.

NÀr vi gjorde böjprov visade det sig att Magi var riktigt halt pÄ höger bak.

Jag blev vĂ€ldigt orolig dĂ„ en sĂ„dan ung hĂ€st inte ska ha nĂ„gra ”problem”. Men vĂ„ran veterinĂ€ren sa till oss att detta Ă€r inget Clara har kunnat pĂ„verka eller ridit fel pĂ„ nĂ„got sĂ€tt utan han har antagligen fĂ„tt en spark, det berodde helt enkelt pĂ„ ett yttre trauma. PĂ„ röntgen var allt ok sĂ„ det blev att behandla Magis bakknĂ€. Det finns ocksĂ„ en risk att detta Ă€r ifrĂ„n nĂ€r han ramlade pĂ„ Ulltuna nĂ€r han blev sövd inför sin buköppning nĂ€r han var tvĂ„. Det kan vara dĂ€rför han har haft sĂ„ dĂ„lig framĂ„tbjudning och brĂ„kat i ridningen.

NÀr vi kom hem skulle Magi skulle stÄ pÄ box i tvÄ veckor! Dom dÀr veckorna blev lÄnga kan jag sÀga och Magi var inte den gladaste lilla hÀsten.

Jag hade borstat och pysslat mycket med honom dom hÀr tvÄ veckorna, nu Àr han behandlad ytterligare tvÄ gÄnger och ska pÄ Äterkoll i december. Under tiden har han fÄtt gÄ ut i hagen och jag fÄr Àven promenera med honom. Vi promenerar pÄ ridbanan bara för att hÄlla oss inom staket, (pigg o glad pÄlle).

Vi gör övningar som tex gĂ„r fyrkanten, gör ryggningar hela tiden nĂ„got som gör att han fĂ„r arbeta med huvudet men Ă€ven stretcha kroppen, jobbar halt före, över och efter bom för att han ska hĂ„lla koll pĂ„ vart han sĂ€tter hovarna och Ă€ven 10 steg powerwalk och 10 steg sakta skritt sĂ„ att det blir som ett dragspel i kroppen. 😊

Nu hĂ„ller jag och familjen tummarna pĂ„ att vĂ„r lilla kille ska bli bra sĂ„ snart som möjligt❀// Clara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg pÄ WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: