Here we go again…

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så beslutade min hovslagare sen många år tillbaka att helt byta yrke i slutet av förra året. Har sedan dess inte riktigt hittat nån ersättare som hållt samma mått. Försöket med hovslagare nr 1 va en katastrof, efter det har det funkat ok med hovslagare nr 2, men jag har ändå inte varit helt nöjd. De tre senaste skoningarna har jag fått tappskor och efter den senaste började bakskorna att klirra efter redan 2,5-3 veckor. Efter 5,5 rök den första skon och trasig hov va ett faktum. Jag hade sedan tidigare bokat tid med en ny hovslagare och skickade ett bedjande sms till henne och frågade hon kunde akutsko bakfötterna en vecka tidigare än vi bokat eftersom Sötnos inte ville kliva ner på den trasiga hoven. Hon gjorde en snygg räddning och trots att det blev en skostorlek mindre och hoven inte riktigt täcker skorna så blev hästen nöjd och ohalt redan morgonen efter 👍

Hoven som hon tappade skon på såg ändå bättre ut än hoven som skon satt kvar på, den var ännu mer trasig än denna..

Nu är även Sötnos framfötter fixade och har en finare form igen, har flutit ut mer och mer efter varje skoning och hon har tidigare inte varit en häst med ”dasslock” till fötter.

Även Saga har fått skor på framhovarna igen, gått barfota sen i maj eftersom hon vilat hela sommaren. När hon går barfota så sliter hon ojämt på vänster framhov som tenderar att vrida sej inåt mer och mer om hon inte verkas ordentligt. Har själv försökt att raspa lite på den sida som inte slits emellanåt men inte lyckats förhindra det. Hennes fötter har också flutit ut en del under senaste tiden.

Efter korrigering och skor så ser framfötterna mycket bättre ut 👍

Det är viktigt med en kunnig hovslagare, men det är absolut lika viktigt med en bra kemi. Att Sötnos är riktigt jäkla dryg att sko är jag den första att skriva under på, nästan så att jag skäms. Hon är varken rädd, stressad eller sur, står med lugn, snäll blick och tittar rakt fram..och sparkar i höfthöjd eller slänger med frambenen, snabb är hon också. Därav brukar jag ge henne lugnande då jag vill att hovslagaren ska kunna göra ett bra jobb på ett lite säkrare sätt. Detta beteende har följt henne hela tiden, med alla hovslagare så inget som kommit nu.

Saga som är en lite känsligare individ än sin syster har sen det misslyckade skoningsförsöket i januari varit väldigt spänd och osäker när hovslagaren kommit. Den nya hovslagaren hanterade henne på ett mycket positivt sätt och även om Saga inte va helt avslappnad så gick det över förväntan och nu när framskorna är på plats ska vi fortsätta med inridningen där vi slutade i våras, som jag längtat!

Ha en bra höst allesammans, det tänker jag ha!🍁🍂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: