Äntligen drar allt igång igen!

Sommaren kom med besked i juni, därefter följde en väldigt tråkig juli månad rent vädermässigt. I alla fall för mej som älskar att sola (och bada inom måttliga gränser) 🌞

Saga, min treåring, har vilat helt sen i slutet av maj. Hon har bara gått och skrotat i hagen och blivit tjock (tjockare), lite smått avundsjuk på sin syster som inte vilat särskilt mycket. Under semestern har jag varit i Skåne och hälsat på en kompis som också har häst så var ut och red ett par gånger. Min 10-åriga son som då följde med på cykel sa på vägen hem att det var väldigt länge sen han ridit och att han ville prova igen när vi kom hem. ”Absolut!” svarade jag glatt och kom sen på att jag har två unghästar.. Valet föll ändå på Saga, trots att hon inte haft någon på ryggen på två månader. Lägre fallhöjd och rör sej inte lika stort som Sötnos, sen är hon lite av en favorit hos min son. Vi sadlade och han ålade sej upp i sadeln och så traskade vi iväg, som om det inte var nåt konstigt med det. Ibland förundras jag över tilliten som våra hästar har till oss människor ändå, man blir alldeles varm i hjärtat.

Alex och Saga, första gången nån annan än jag sitter i sadeln

Sötnos har tränat på hela sommaren bortsett från en veckas vila när jag var i Skåne. Vi har jobbat en hel del med att samla ihop lite mer vilket hon gör riktigt bra! Tempoväxlingar och övergångar är annars nåt vi jobbar med nästan varje ridpass, vill att hon ska reagera snabbare på mina hjälper. Den positiva energin som man får när man rider i skogen är en bra hjälp när det ska samlas, man får mycket gratis.

Vi har även varit ner till Mustang i Rosersberg och bytt sadel då hon förändrat sej i kroppen och är väldigt kinkig om sadeln inte ligger perfekt. Sadeln som följde med hem är av samma märke, samma modell men lite andra mått och hästen blev nöjd igen. Även jag då jag verkligen gillar modellen, har en Ideal Gandalf och den är såååå skön att sitta i!

Tredje sadeln på 2 år, kul med kinkiga hästar..

Med Saga kommer jag nu att jobba med tömkörning i augusti, mycket jogg över bommar för att hon ska dra upp magen och minska omfånget lite, hon är i rundaste laget nu.. I början av september kommer hon att få skor på sej igen och sen efter att hon ridits ett tag kommer jag att åka ner till Mustang för att hitta en sadel även till henne.

Första passet på töm för Saga efter sommarvilan

Med Sötnos drar nu träningarna igång och även tävlingarna, som jag längtat!  Vi har under sommaren fortsatt med några dressyrträningar för Patrik Gullberg och det blir bättre och bättre, tycker att jag hittat ett så bra komplement till Sussis uppbyggande träningar. Konditionen underhåller vi själva ute i skogen, styrka och koordination bygger vi på Sussis träningar (och hemma) och när det kommer till att förbättra oss på dressyrbanan får jag många bra tips av Patrik, guld värt att ha två tränare som man kan ha en bra dialog med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: