Sommar, sol och värme..

När juni kom kom sommaren med besked, shit va varmt det varit senaste tiden! Tycker ändå att hästarna klarar av värmen riktigt bra, Saga har ju sommarlov men Sötnos tränas för fullt, på gott och ont. Helt sjukt vilken bra kondis den hästen har 😅 Trots värmen är hon ändå som mest nöjd när hon får arbeta så vi rullar på längs stigar, sandvägar och grusvägar, flera kilometer, i arbetsgalopp. Självklart blir hon rejält svettig men pulsen sjunker snabbt och hon är väldigt pigg och glad. Vi håller oftast till i skogen men ska vi trimma lite dressyr så är vi mestadels på nån åkerplätt i närheten av stallet. Då och då åker vi iväg för att rida för vår dressyrtränare, det är i stort sett enda gången jag rider på en bana, allt vi tränar på där kan vi göra i skogen. Är väl bara programträning som kräver en avlång fyrkant egentligen.

Sötnos börjar bli riktigt stark i kroppen nu, bär sej väligt bra, framför allt i galopp. Traven är spänstigare än tidigare och går att samla mer och mer, även om det bara blir kortare stunder/sträckor. Kroppsligt så har hon aldrig varit i så fint hull som hon är nu, men jag vet att det ändras snabbt om hon inte får jobba, då försvinner kilona.. Vet inte om det beror på att hon känner en inre stress om hon inte får utlopp för sin energi, blandat med det argsinta humöret som kommer fram mer och mer om hon inte får jobba. Rumpan är rund och fin även om den fortfarande är aningen asymmetrisk, saknas liiite uppe på vänstersidan. Nåt som hon enligt en equiterapeut alltid kommer att vara då hon har en vaginal missbildning. Min massör tror dock att det kommer att kunna tränas upp och det har faktiskt blivit STOR skillnad mot förr. Jag ser det så klart väldigt tydligt men vid en snabb titt av nån som inte vet så är det inget man direkt tänker på.

Resten av sommaren kommer att rulla på som den gjort hittills, vi kommer att fortsätta att galoppera i skogen och träna i backar varvat med lugna travturer i låg form. Tävlingarna har så smått börjar dra igång igen efter coronauppehållet och vi har hunnit med en start, en start som vi drar ett stort jäkla svart sträck över! 32 grader varmt och hästjäkeln är taggad till tusen, när vi red in på banan kändes det som om hon växte flera decimeter och verkade på henne som om vi skulle starta ett terrängprov i fälttävlan mer än en sketen LB:2 😂

Några kortare viloperioder då och då kommer hon att få men ingen längre sammanhängande vila, den har vi lämnat över till lillasyster 🌞

Saga är smått avundsjuk på sin syster som får göra en massa kul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: