En annorlunda vår

För personlig del så har jag inte blivit så påverkad av Covid-19. Jag har en hobby (hästarna) som jag kan utöva ändå, förutom att alla tävlingar är inställda, och jag har ett arbete som inte kan skötas hemifrån då jag jobbar i hemtjänsten. Vardagen rullar med andra ord på rätt lika som innan, trots att hela världen är i obalans runt omkring en..

Saga har nu vilat från ridning sen i slutet av februari då jag skrittade henne uppsuttet vid 6-7 tillfällen. Sen dess har jag tömkört och promenerat med henne för att hon ska få smälta insittningen lite.

Arbete i fyrkanten, går att variera på sååå många olika vis 👍

I början av april tog vi tag i ridningen igen och jag lär säga att jag blir så imponerad av henne! Hon står tålmodigt still vid pallen vid uppsittning, skrittar, gör halt och travar kortare sträckor på kommando. Jag brukar ha ett dressyrspö som förstärkning till skänkeln och t.o.m det accepterar hon utan att blir spänd och dra, det hade jag inte vågat hoppats på för ett halvår sen 😅 Det märks så tydligt att hon är mer tömkörd och mer jobbad över bommar än mina två tidigare treåringar, hon har väldigt bra egenbalans och bär upp mej som ryttare med lätthet!👍

Tredje passet efter ”vilan”

Sen jag började rida lite lätt på Saga så har hon blivit liiite mindre bakskygg. Hon reagerar inte alls när jag svingar benet över ryggen på henne för att sätta mej i sadeln och det märks även stor skillnad i tömkörningen då jag nästan kan gå bakom henne vilket i vår värld är JÄTTESTORT!! Jag har inte kommit så långt att jag kan ha en töm på varje sida men kanske kommer vi även att kunna ta det steget en dag, det för tiden avgöra 😊

Så här långt bakom har jag aldrig kunna stå tidigare 🙈

Som planen är nu så kommer jag i april/maj att aktivera henne tre dagar i veckan. Tanken är ett pass tömkörning/promenad, ett kortare ridpass på banan samt en uteritt där min kompis följer med som sällskap på ”Sötnos” (va ”Sötnos” tycker om det kan diskuteras 😂). I dagsläget känns det som ett bra upplägg och märker jag att hon behöver en kortare paus innan sommarvilan så tar vi en sån bara, mina upplägg är alltid flexibla 😊

På uteritt med ”Sötnos” som sällskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: