Inrindning påbörjad

En fredagkväll för 3-4 veckor sen när jag va i stallet så ringde jag mamma och sa ”Kan du komma till stallet? Jag ska rida Saga, det tar bara några minuter, du behöver inte göra nåt, bara stå med på banan ifall nåt händer.” Vid det här laget är nog mamma van med mina impulsiva idéer och infann sej i stället efter 10 minuter. Under tiden hann jag sadla och tränsa Saga så att vi va redo när mamma kom. Vi gick ut på banan, ledde runt henne några varv och sen placerade jag henne vid pallen. Mamma frågade om hon inte skulle hålla i (Ja, hon är nog lite nervös ibland även om hon låtsas att hon inte är det) men jag sa att vi nog gör det bäst om vi får göra det själv. Sagt och gjort, jag klev upp på pallen, la benet över sadeln och hasade mej upp, mer eller mindre graciöst, det är faktiskt inte så lätt att glida smidigt i silikonskodda ridbyxor 😅

Första uppsittningen

Saga har tagit uppsittningarna förvånansvärt bra, blir varken stressad av mina ben som hänger och dinglar eller över att jag har ett spö i handen. Hon känns otroligt stadig att sitta på, inte alls lika vinglig som Fiffi och Sötnos va. De första två gångerna va det lite trevande steg men nu börjar det släppa. Blir riktigt imponerad utav henne! Nu ska ett par stigläder inhandlas och sen förflyttar vi oss inom kort från banan ut i skogen för att få framåtbjudning och roligare omgivning, man får så mycket gratis av att rida i skogen 👌 Planen är nu att rida henne nån gång till på bana, skritta ut på några korta rundor och sen vila från ridning ca en månad för att smälta insittningen innan hon börjar ridas lite mer. Under den månaden fortsätter vi det nybyggande arbetet via tömkörning. Ser fram emot våren nu!😀

Tredje uppsittningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: