Underbara unghästar

Hösten rullar på och jag bara njuter. Just nu är det så himla kul att ha häst, inte just för att det är höst utan för att hästarna jag har är så himla roliga att jobba med! Livet med Sötnos flyter på, känslan hon ger när man rider blir bara bättre och bättre. Saga har mognat rejält och bitarna jag tidigare planerat att lägga tid på i höst börjar redan falla på plats.

Till att börja med så har vi ju lastningen. Sen jag provade att lasta/lasta ur helt själv så kan jag inte direkt säga att det är något problem längre, visst finns en liten tvekan i början men hon känns ändå relativt trygg i situationen. Vi har kommit så långt att vi nu faktiskt åker upp till ridhuset, lastar ur och går in där och leker lite innan vi lastar i och åker hem igen. När vi åkt så avslutar jag alltid med att efter urlastning hemma lasta i henne igen, utan att stänga för något, berömma och sen backa ur, för att avsluta med något positivt. Och jag tror faktiskt att det ger resultat, för nu när transporten körs fram så ser hon riktigt förväntansfull ut!😊

För sakens skull så har jag börjat lägga på henne sadel när vi är ute och går eller när jag longerar henne på banan, inget hon tycker är särskilt konstigt. Nästa steg där blir att montera dit stigläder så att hon vänjer sej vid att nåt hänger där och dinglar. Planen är fortfarande att sitta in henne i januari så känns som ligger bra i fas där.

När det kommer till tömkörningen så ge det ju funkat bra tack vare annan tömsättning, nackdelen har ju varit att man inte byter varv så ofta som man kanske vill. En dag fick jag för mej att prova sätta tömmarna som ”vanligt”, dvs från bettet via ringarna på ryggen, nåt jag inte provat på typ ett år och det gick faktiskt riktigt bra! Liiite nervös när man byter varv men utan att få panik, så vi jobbar på. Min tanke är att variera tömsättningen så att hon emellanåt får gå och känna sej trygg men att sen mer och mer övergå till att tömköra med ”vanlig” tömsättning. De gånger jag kört så så tycker jag att hennes rörelsemönster ändrar sej, hon travar mer ledigt och luftigt.

Nu när hösten kommit med stormsteg är jag rent ut sagt skitglad att vi kommer iväg till ridhuset för att kunna börja lösgaloppera för det är verkligen nåt jag saknat i hennes utbildning! Ser fram emot att i december börja planera inför 2020 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: