Äntligen höst!!

Löven faller, kvällarna blir mörkare, det regnar lite oftare och luften känns lite kallare.. Vet ni va? Det är höst och jag älskar’t!!

På hösten är hästarna igångsatta igen efter sommarvilan. Dom är pigga, glada och ännu mer arbetsvillig än innan. Det har skett så mycket under vilan, trots att ingen av hästarna vilat hela sommaren. Dom har ändrat sej kroppsligt och växt som individer, fått mer styrka både fysiskt och mentalt.

Planen för Sötnos i höst är att fortsätta med det uppbyggande arbetet. Vi ska klättra lite för att bygga bakdel, rida ut för att förbättra konditionen, få framåtbjudning (inte för att det är nån som helst brist på den varan, men ändå) och vi kommer att träna uppbyggande träning med bommar för Sussi varannan vecka. Vi kommer även att träna dressyr för Patrik Gullberg vid några tillfällen, när det passar. I slutet av september så ska vi starta LB:3 igen på hemmaplan. Flyter allt på som det ska i höst är tanken att vi åker till Högbo i början av november för att göra vår första start på bortaplan. Tanken är då att vi ska rida LB:3, ett program vi kan och känner oss trygga i då det säkerligen blir annat som pockar på koncentrationen. Skulle kännas bra att få avsluta med en tävling på bortaplan innan nedtrappning och vintervila, då får hon gott om tid på sej att smälta allt till nästa säsong.

Planen för lilla Saga (som egentligen inte alls är så liten längre) är att vi ska fortsätta med promenader, trava på lina och tömköra. Vi ska även försöka tömköra för Sussi varannan vecka, med fokus på rakriktning och koordination. Så småning om ska vi även komma iväg till ridhuset för att lösgaloppera en gång i veckan nu när jag börjar se en ljusning med lastningen. Bör väl kanske inte ropa Hej än, men har en riktigt bra känsla!

Visst kan motivationen tryta ibland även för mej. Man kanske hellre vill sitta hemma under en filt med tända ljus och en stoooor kopp te och plöja igenom en bok eller mala igenom en Tv-serie, men när man kommer till stallet och träffar hästarna så känns det alltid bra. Motivationen finns där, i ur och skur, trots allt 🖤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: