Nygamla personer i teamet

Trots sadelbytet i maj så tyckte jag fortfarande att Sötnos kändes lite kantig och satt fast i sidorna när jag red henne, ville liksom inte släppa helt hur mycket jag än rakriktade, ställde och böjde, visst blev hon bättre men inte bra. Kontaktade Birgitta Rossbäck som kom och masserade Sötnos och det visade sej att hon hade spänningar i nästan hela kroppen, men speciellt i vänsterbogen, och djupt satt det. Birgitta har masserat mina hästar förut men aldrig Sötnos.

Efter behandlingen så fick hon vila i två dagar innan jag hoppade upp igen. Redan i skritt och jogg märktes stor skillnad på hästen, hon rörde sej helt annorlunda. Eftersom hon hade så djupa spänningar så kom Birgitta tillbaka redan efter 2 veckor för att lossa ännu mer, vilket gav ännu bättre resultat, så himla roligt att känna skillnaden så tydligt!

Sen tävlingsdebuten i maj har vi även hunnit prova en till tränare, ny för Sötnos men inte för mej. Eftersom Sötnos inte tränat för nån ”riktig” dressyrtränare innan så visste jag inte hur hon skulle reagera, men hon skötte sej över förväntan! När man tar in en ny person i hästens team tycker jag att det ligger ett stort ansvar på ryttaren att vara ärlig och schyst mot hästen, den nya tränaren kan ju omöjligt veta va du och din häst är på för nivå. Risken finns att du kräver för mycket, speciellt av den unga hästen, om du inte vågar ha en öppen dialog med tränaren.

Efter två massageomgångar och en dressyrträning så hade min häst fått ett helt nytt rörelsemönster, benen sträcktes mer än tidigare och hela hon har fått en annan hållning. I och med det så bokade vi in en ny massagetid eftersom nya muskler nu aktiverats. Spänningarna släpper mer och mer men för att underhålla hennes kropp och förebygga eventuella framtida spänningar så blir det i fortsättningen massage var 2-3 månad.

Innan sommarvilan hann vi även med en till dressyrstart och en till träning för Patric. Fortsätter utvecklingen så här, vilket jag hoppas att den gör med fortsatt uppbyggande träning, så kommer hon snart att dansa på dressyrbanan. Nu väntar 4 veckors total vila för denna donna ⭐

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: