Teorin säger en sak och känslan en annan

När Sötnos skulle ridas in så slängde jag på henne Santinas hoppsadel. Hon va inte helt bekväm med att ridas och vi har tjafsat en hel del, faktiskt rätt mycket, nåt jag efter mitt första besök hos equiterapeuten förstått att nästan uteslutande berodde på sadeln. Aningen ångerfull tog jag kontakt med Mustang Saddlery i Märsta omgående och bokade en tid. En dressyrsadel provades ut och Sötnos blev som en helt annan häst att rida. Hon riktigt dansade i jämförelse med hur det va innan.

Efter tre månader åkte vi tillbaka för att kolla så att den fortfarande låg bra och några små justeringar gjordes, fick dock rådet att komma tillbaka om ytterligare tre månader då Sötnos ändrat sej mycket i kroppen. Sagt och gjort, i november va vi ner igen och då fanns inget mer att göra, en ny sadel provades ut då den jag hade inte gick att ändra mer. Jag hade märkt ett tag i ridningen att nåt inte stämde så detta va inget som kom som en chock. Åkte hem med rådet att komma tillbaka igen om tre månader.

I januari lastade jag återigen in Sötnos i transporten och begav mej ner till Märsta, sadeln justerades en hel del, återvände hemåt med orden ”nästa gång finns det nog inte mycket mer att göra”. Ridningen har funkat bra, visst har hon haft åsikter och skuttat en del, men vilken unghäst gör inte det?

Några veckor innan tävlingsdebuten började det kännas som om allt inte stämde, ”Sötnos” började slå väldigt mycket med huvudet, galoppfattningarna blev sämre och sämre, hon bytte galopp, det blev korsgalopp.. Gjorde en online-bokning hos Mustang och fick en tid relativt fort. På måndagen innan vår debut på dressyrbanan rullade vi återigen ner till Märsta med häst och sadel. Den låg inte katastrofalt illa men kunde absolut justeras till det bättre. Under tiden sadeln stoppades om så provred jag i några andra, hittade en som låg som en smäck, men skillnaden mot min sadel va så liten att det inte borde påverka sa sadelutprovaren. Nöjda åkte vi hem och finslipade det vi kunde inför tävlingen.

Tävlingen skrev jag om i förra inlägget, och jag är absolut nöjd med vår start, men ”Sötnos” var inte nöjd med tillvaron. Hon började skjuta rygg och ville resa sej varje gång jag skulle upp i sadeln, hon skrittade spänt och blev snubblig och markbunden. Vad jag kunde se så låg sadeln bra, den gled inte, inga tryckmärken, inte ett enda krökt hårstrå!! Men hästen var ju helt klart missnöjd, och en missnöjd ”Sötnos” är ingen trevlig häst.. Kollade online bokningen hos Mustang och inser lite smått panikartat att det inte finns nå lediga tider inom närmsta framtiden då dom haft stängt pga flytt under 1-2 veckor. Ringer dit tidigt en fredagsmorgon och beskriver min häst och gissa om jag blev glad när tjejen i andra änden mycket väl kom ihåg häst, sadel och vilken sadel jag provat som låg så himla bra, och ännu gladare blev jag då sadeln fanns kvar och att jag kunde åka ner och byta sadel redan nästa dag, utan häst! Sagt och gjort, på lördagen åkte jag ner till deras nya ställe i Rosersberg och bytte sadel, med mej hem hade jag nu en Ideal Gandalf och jag lär nog säga att det är den skönaste sadel jag suttit i.

Dagen efter så sadlade jag på och hoppade upp, inte en protest från hästen, snacka om att veta va man vill ha. När det ”Sötnos” går jag mycket på känsla, i teorin låg sadeln jag hade helt ok, men inte tillräckligt ok för att hästen skulle vara nöjd. Jag är väldigt tacksam för bra service och bra bemötande hos Mustang Saddlery, varit trogen kund i 15 år 👌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: