Fågelkvitter och leriga hagar

Äntligen är våren här! Vinter med kyla, is och snö stör mej egentligen inte alls då jag sällan fryser och då jag anser att hästar kan tränas även vintertid. Det som stör mej att det bara är den skodda hästen som kan hållas igång. Stackars ”Saga” som bara är 2 år är mycket mer beroende av underlaget, när det är en kall vinter med snö är det inga problem, då funkar det riktigt bra att tömköra lite på gårdsplanen eller promenera efter byvägarna och i skogen. Det är det här varannandagsvädret som gör det hela så tråkigt. Jag tappar väldigt sällan motivationen vintertid, men jag blir frustrerad över att inte kunna bestämma själv när, hur och vart jag vill träna.

Nu ”tränas” ju inte ”Saga” i den bemärkelsen men man märker på hela hästen när det är så halt att hon bara kan ledas till och från hagen att hon vill göra mer, att inte stretchövningarna vi gör inne i stallet är roliga nog när storasyster får göra saker och försvinna ut ur stallet titt som tätt.

Med ”Sötnos” hade jag aldrig det här problemet då jag åkte till ridhuset med henne 1-2 ggr/veckan och tömkörde eller lät henne springa lös. Då ”Saga” inte vill låta sej lastas riktigt än så har vi gått miste om den möjligheten i vinter, vilket jag grämer mej lite över, jag tycker att lösgalopp är superbra träning för den unga hästen!

Nu känns det som om våren börjar komma på riktigt, även om det så klart kan komma snö fortfarande, och jag och ”Saga” ska njuta i fulla drag av att kunna bestämma själva när vi vill hitta på nåt.

Nästa vinter blir det skor med brodd. Barfota i all ära men det är inget för mejoch mina hästar. Jag vill inte vara beroende av väder och vind för att kunna ha kul med mina djur. Jag vill att mina hästar ska kunna springa och busa i hagen tillsammans, även när det är isigt. Både ”Fiffi” och ”Sötnos” har fått skor och brodd på vintern när dom är 2,5 år och ingen av dom har tagit skada av det så jag fortsätter på den linjen även med ”Saga”, 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: