Kariño

En häst som kommer att dyka upp i inlägg framöver är Kariño, därför tänkte jag det vore en bra idé att presentera honom. Han är en PRE (Pura Raza Española), mamma och pappa är födda i Spanien och importerades hit. Kariño är dock född i Sverige.

Kariño köpte jag och min mamma ihop när han var 2,5 år, men jag har känt honom från att han bara var några timmar gammal. Han var inte den vackraste unghästen om man säger så, men det har ändå alltid varit något speciellt med honom. Han köptes med hjärtat helt enkelt.

Trots att både jag och mamma red en hel del så var Kariño vår första egna häst. En unghäst som första häst kanske inte är att rekommendera men jag hade iaf hanterat och hjälpt till med inridning på en del unghästar, så helt gröna var vi inte. Dessutom kunde vi inte bett om en bättre första unghäst.

Kariño är och har alltid varit fantastiskt snäll, med en hel del humor. Trots sina 8 år älskar han att leka och han kör dagligen rejäla race i hagen. Det är svårt att inte tycka om honom och man skulle kunna lämna honom till vem som helst. Han tar det mesta med ro och powernapar gärna i hagen. Ligger han ner när man ska hämta honom får man hjälpa honom upp om han överhuvudtaget ska göra en ansats till att resa på sig… Som filmen nedan.

Kariño känner vi vid det här laget både utan och innan och jag litar på honom till 110%. Vi har provat på lite olika genom åren, han har till och med dragit däck och harven till ridbanan. Hoppning tycker han är jättekul, även om han hoppar hellre än bra. Första gången vi löshoppade honom fattade han inte ens att han skulle hoppa… Men det har verkligen hänt mycket på den fronten, nu tycker han det är superkul även om han fortfarande inte har någon teknik att prata om. Vi har till och med varit med på terrängträning.

Allt har dock inte varit guld och gröna skogar genom åren. Jag kallar honom hästen med de ovanliga åkommorna, det känns som om allt konstigt drabbar honom. Han var klapphingst, de hittade den ena kulan långt upp i buken. Han har svåra hovar, är väldigt plattfotad. Han har ett extremt krångligt sadelläge, att hitta en sadel som var tillräckligt kort för hans mycket mycket korta rygg var ingen dans på rosor direkt. Dessutom behöver han besöka tandläkaren ett par gånger om året då vi varit tvungna att dra ut en tand på honom, efter ett par års tandproblem. Kort sagt, det har varit en resa där man ändå lärt sig fantastiskt mycket.

Idag är han fräschare och finare än någonsin!

Det kommer komma fler inlägg om denna fina pôjk!

Ha de gôtt!

/Anna

IMG_1078

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: