Nämen,det blev vinter i år med!!

En eftermiddag när jag låg hemma och slösurfade på mobilen, med handen i gips, less på att va sjukskriven, slog det mej hur många träffar det finns på ”ridning i snö”/”vinterträning”. Att det ens finns att söka på, för mej är det och har alltid varit en självklarhet att rida på som vanligt även vintertid!

Jag följer även många olika hästsidor på Facebook där det varje vinter ploppar upp frågor som ”Hur kan jag träna hästen när det är vinter?”,”Hur kan jag förbättra hästens kondition vintertid när det är snö och/eller hårt överallt?”. Har god lust att skriva ”Ut och rid?” men orkar inte med en Facebookdebatt. Många svarar ”åk till ridhus” eller att det endast går att rida i skritt och absolut, skritt är verkligen en jättebra gångart att bygga i, men det går faktiskt även att rida precis som vanligt, med sunt förnuft 😊

Givetvis rider jag inte på som en blådåre efter stenhårda grusvägar, som för övrigt är precis lika stenhårda en torr sommar, men det verkar inte bekymra folk lika mycket.. Och så klart är det inte alltid jättekul att ge sej ut och rida i mörkret när det är hårt och isigt men det går faktiskt, och man kan även trava och galoppera. I ett anpassat tempo. Lugn jogg och lite arbetsgalopp, eller varför inte ta tillfället i akt och träna galoppfattningar?

När snön väl kommer är det väl alldeles för underbart för att man ska behöva oroa sej för att hästen ska gå sönder bara för att man rider i snö?! Med det menar jag inte att man ska rida på hårt i meterdjup snö sju dagar i veckan, men att ut och trava och galoppera i 2-3 dm snö ser jag bara som bra styrketräning och alla hästar jag har haft har då tyckt att det är superkul att få springa runt i snön!

Alla mina hästar har varit vana att ridas på alla underlag, hårt som mjukt, under lång tid och jag har faktiskt aldrig haft en häst som varit halt pga förslitning eller ansträngning. En häst som är ovan att ridas i snö drar med största sannolikhet på sej en hel del träningsvärk, men låt det bli en vana att rida ut, året runt, man får så himla mycket gratis 😊

Efter att hästen fått vilat upp sej efter höstens tävlingar, ta tillfället i akt och utnyttja vintern till att bygga upp och stärka hästen inför kommande säsong istället för att bara se vintern som ett hinder. Vi bor trots allt i Sverige och vet ni va? Det blir vinter VARJE år 😆På med kläder och ut och rid i snön!!🏇❄💪

2 kommentarer på “Nämen,det blev vinter i år med!!

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: